Urnor Mariefred – Stort utbud av urnor till begravningar i Mariefred med omnejd

Urnor Mariefred

Urnor Mariefred: Stort utbud av urnor till begravningar i Mariefred med omnejd

Mariefreds Begravningsbyrå har stort utbud av urnor till begravningar i Mariefred med omnejd, inklusive: Mariefred, Stallarholmen, Åkers styckebruk, m fl – genom vår samarbetspartner Fredahl Rydéns, som är Skandinaviens ledande leverantör av svensktillverkade begravningsprodukter. Fredahl Rydéns gör att anhöriga, tillsammans med begravningsbyrån, kan skapa ett värdigt och personligt avsked. Utbudet präglas av hög kvalitet, god design, miljöanpassning och ett brett produkturval som underlättar det personliga valet.

Urnor Mariefred: Att tänka på vid val av urna

Oförgängliga urnor får endast användas i de fall det finns t ex urnkammare eller liknande. Dessa urnor är då tillverkade av material som t ex brons, koppar, glas eller liknande. I alla andra fall måste förgängliga urnor användas. Dessa urnor är då tillverkade av lera, bark, olika träslag med flera material. I de fall spridning av aska skall ske finns särskilt lämpliga urnor för detta. Några av lerurnorna har handmålade motiv av Ulrica Hydman-Vallien (UHV). Glasurnorna är designade av Mats Jonasson och Annette Krahner och munblåsta av Mats Jonasson, Målerås. De förgängliga glasurnorna tillverkas av ett patenterat förgängligt glas som bryts ner och åter blir till sand. Alla urnor är godkända efter bedömning och särskild prövning enligt ”normgivande bestämmelser för askurnor” och ur beständighetssynpunkt. Det finns ett stort antal urnor att välja mellan i olika prisklasser, material och utföranden. Hos oss hittar du ett stort sortiment. Vid frågor är du som vanligt väldigt välkommen att kontakta oss.

Urnor Mariefred: Miljövänliga begravningar

Produkter som används i samband med begravningar, främst kistor och urnor, används normalt under en mycket kort tid innan de återgår till kretsloppet. Begravningsbranschen har kommit överens om standarder och normer för hur dessa produkter ska fungera ur ett kretsloppsperspektiv. I takt med ökad kunskap arbetar vi för att dessa produkter inte bara skall uppfylla, utan även överträffa den standard som branschen och konsumenterna förväntar sig. För att minimera utsläpp sker ytbehandlingen av kistor och urnor med pappersbaserad folie, vax eller vattenbaserade lacker och färger. Sortimentet uppdateras kontinuerligt för att säkerställa att produkterna finns tillgängliga hos våra leverantörer.

Urnor Mariefred - Stort utbud av urnor till begravningar i Mariefred med omnejd - 2  
  • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
  • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
  • Beställ begravning i Mariefred med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.