Begravning Mariefred med omnejd – Ordna begravning online – Mariefreds Begravningsbyrå i Mariefred

Begravning Mariefred med omnejd

Begravning Mariefred: Ordna begravning online

Du kan ordna begravning i Mariefred med omnejd här – online – via vår tjänst Begravningsbyrån Online. Ordna komplett begravning i lugn och ro, på nätet. Tillgängligt för alla begravningar i Mariefred, Stallarholmen, Åkers styckebruk, m.fl. Här kan du planera och beställa hela begravningen i Mariefred med omnejd, alltid med personlig hjälp. Tjänsten Begravningsbyrån Online låter dig ordna begravningen, se priser och skicka ditt underlag till oss. När du gjort det får du sedan alltid en personlig kontakt och du kan alltid ändra dina val i efterhand. Varmt välkommen!

Begravningar Mariefred - Beställ begravning online - Begravningsbyrån Online - Mariefreds Begravningsbyrå

Begravning Mariefred: Hjälp finns nära dig dygnet runt!

Vi finns nära dig och har öppet när du behöver oss! Vid dödsfall når du oss alltid dygnet runt. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss för frågor och rådgivning kring bl a begravningar i Mariefred med omnejd, hur man gör vid dödsfall, dödsannonser, anmälan till Minnesstund efter begravningen, beställa blommor till begravningen, minnesgåvor, kistor, urnor, gravstenar, broschyrer (med omfattande svar på alla möjliga frågor kring begravningar & familjejuridik), komplett juridisk hjälp i samband med begravningar, Livsarkivet, försäkringsinventering, med mycket mera. Du har alltid möjlighet att komma i personlig kontakt med oss genom att ringa telefonnumret: 0159 – 120 25 (vår dygnet runt öppna jour). Varmt välkommen!

Begravning Mariefred: Att ordna begravningen

En begravning är ett sätt att ta farväl av en anhörig och för att kunna dela sorgen med andra.

Att anordna begravning kan vara ett sätt att bearbeta bortgången och att inse vad som har hänt. Det är viktigt att ha vänner och släkt omkring sig när man förlorat någon. Tillsammans kan man diskutera hur man vill att begravningen ska utformas. Om den avlidne hade några egna önskemål skall de givetvis följas.

När du känner dig redo för att ta kontakt med oss på Mariefreds Begravningsbyrå finns det olika möjligheter att beställa & ordna begravningen:

 • Ordna hela begravningen i lugn och ro på nätet – se strax ovan, här på denna sida
 • Besök begravningsbyrån efter att bokat tid via telefon (vi har jour dygnet runt) eller via mail / kontaktformulär.
 • Begravningsbyrån gör hembesök.
 • Via ett telefonmöte om Ni t.ex. är boende på annan ort.

Det är inget krav att göra sig förberedd inför besöket på begravningsbyrån, dock kan det vara skönt att få läsa lite om de punkter som kommer att tas upp vid besöket.

Tips! Läs gärna broschyren: ”Hur gör jag nu?” för omfattande info och hjälp kring vad du bör tänka på och hur du gör vid dödsfall.

Vi arrangerar begravningar främst i vårt närområde – begravningar i Mariefred, Stallarholmen, Åkers styckebruk, m.fl –  men även begravningar i Stockholm, begravningar i hela Stockholms län och begravningar i Sörmland. Vi kan även hjälpa Er med kortare och längre transporter av avliden, samt med begravning på annan ort.

Begravning Mariefred: Direktsänd begravning

Redan sedan våren 2020 erbjuder vi på Mariefreds Begravningsbyrå möjligheten att närvara på begravningar direktsänt över internet – via en direktsänd begravning.

Tekniken för dig hemma är enkel och går till på ungefär samma sätt som en direktsändning av TV- eller streamingtjänster. Om dina gäster tillhör en riskgrupp pga Covid-19, är fast i karantän eller befinner sig utomlands, kan vi erbjuda gäster att delta vid begravningen via en länk.

Lösningen passar också större begravningsceremonier inomhus där deltagarantalet förväntas bli mer än vad som är möjligt och alla helt enkelt inte tillåts närvara. Vi på begravningsbyrån sköter allt det praktiska, såväl administration som teknik. Om det av olika skäl inte skulle vara möjligt att direktsända begravningen, kan vi filma begravningen för att ni ska kunna visa denna i efterhand.

Under begravningsakten ligger fokus på officianten, blommor och kistan, inte på gästerna. Det handlar om dels om lagstadgad integritet, dels att känslan ska ligga så nära den verkliga upplevelsen som möjligt.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Begravning Mariefred: Begravningsceremonin

En vanlig begravningsceremoni brukar vara uppbyggd på detta sätt:

 • Ingångsmusik
 • Solosång eller instrumentellt solo (valfritt)
 • Psalm
 • Griftetal, överlåtelse & bön
 • Eventuellt Psalm
 • Begravningsbön
 • Fader vår
 • Psalm
 • Avskedstagande (vid kremationsbegravning)
 • Solosång eller instrumentellt solo (valfritt)
 • Utgångsmusik
 • Vid jordbegravning kan avskedstagandet antingen tas i kyrkan eller ute vid graven, det är beroende på om anhöriga vill närvara vid gravsättningen.

Begravning Mariefred: Borgerlig begravning

Borgerlig begravning är ett alternativ till en kyrklig begravning. Den består ofta av musik och diktläsning. En borgerlig begravning är en begravningsceremoni där man som anhörig helt fritt kan bestämma hur begravningsakten ska utformas. Den kan innehålla religiösa förtecken, men den kan också vara helt utan religiösa ritualer eller uttalanden. Vem som helst kan välja att ha en borgerlig begravning, oavsett om den avlidne tillhör Svenska Kyrkan eller något annat trossamfund eller inte tillhör något trossamfund alls.

Begravning Mariefred: Direktkremation

Det finns ingen lag på att man måste ha en begravningsceremoni, det är endast själva gravsättningen av aska eller kista som är lagstadgad. En del väljer att avstå från en begravningsceremoni.

Detta brukar kallas för direktkremation eller kremation utan ceremoni. Vid dessa är vi två medarbetare som klär och kistlägger den avlidna, och transporterar kistan till kremation. Ofta sker sedan gravsättning utan anhöriga eller att askan strös i en minneslund utan att någon finns närvarande.

Det kan finnas goda skäl till en begravning utan ceremoni. En del familjer har tagit ett ordentligt avsked på sjukhuset och anser att en ceremoni inte behövs. Ibland är det också ett önskemål från den avlidne själv. Men vi märker också att många likställer en begravningsceremoni med begravning i kyrka eller kapell. Idag finns fler alternativ.

Vi menar att det viktigaste inte är att ha en traditionell begravning. Det viktiga är att hedra och minnas tillsammans eller för den delen att dela sorgen. Även om du väljer en begravning utan ceremoni så behöver du inte avstå från att samla de allra närmaste, kanske på ett café eller hemma. Eller bara ha ett avsked i sjukhuskapellet, vi erbjuder också hjälp med ett mer ceremoniellt avsked om ni så skulle önska. Det finns många möjligheter till ett fint avsked.

Vi som begravningsbyrå hjälper dig, inte bara med en direktkremation, utan även med allt runt, antingen det är intyg och information för att kunna betala räkningar, eller bouppteckning och juridik vid dödsfall. Vi kan också utforma en dödsannons och en minnessida.

Men fundera en extra gång om du väljer begravning utan ceremoni, kanske vore det skönt att samlas i all enkelhet för att få ett avslut och ett avsked av en person som levt ibland oss.

Begravning Mariefred: Akt med urna

Begravning med urna har blivit ett alternativ till den klassiska begravningen med kista. En fördel är att det kan öka friheten över var och när man kan arrangera en begravningsceremoni, då man kan bära med sig en urna i princip var som helst. Skall den avlidne gravsättas i en urngrav så kan man ha gravsättningen direkt efter akten och därmed slippa planera in ytterligare ett tillfälle för själva gravsättningen.

Akt med urna även kallad begravning med urna, kan ske som en borgerlig begravning i ett kapell eller på valfri plats, eller i en kyrka enligt Svenska kyrkans ordning alternativt inom annat trossamfund. Detta efter samråd med begravningsbyrån och tjänstgörande präst.

I somliga fall är en anledning till att välja akt med urna, att man inte hinner ha begravningen inom de lagstadgade 30 dagarna. Har kistan blivit kremerad så kan gravsättningen och begravningsakten ske inom ett år. En akt med urna kan ordnas tidigast två veckor efter dödsfallet.

Traditionell psykologisk vetenskap påbjuder emellertid att man antingen tar avsked av den avlidna kroppen eller utför begravning med kista, detta för att vi som människor ska förstå att dödsfallet verkligen har inträffat.

Hos oss på begravningsbyrån i Mariefred får ni hjälp med att planera begravningen med urna så att det passar era önskemål. Möjligheterna är många. Kontakta oss på begravningsbyrån så berättar vi mer!

Begravning Mariefred: Representanten

Representanten från vår begravningsbyrå i Mariefred finns på plats i god tid före begravningen och ansvarar för att lokalen är iordninggjord och för att samordna programmet med övriga deltagare som officianten, organisten, vaktmästaren m.fl. Representanten tar även ansvaret att alla blommor till begravningen utplaceras. Vi sammanställer ett minnesalbum som skickas till anhörig ungefär en vecka efter begravningen. Detta minnesalbum innehåller information om begravningsakten, en blomsterförteckning samt fotografier. Fotografierna medföljer även i digital form.

Begravning Mariefred: Begravningsmusik

Psalmer bestäms oftast i samråd med officianten, däremot bestäms oftast in- och utgångsmusik på begravningsbyrån. Eventuell solosång samt CD-musik bestäms även den vid besöket på begravningsbyrån. Vi på begravningsbyrån hjälper gärna till vid anlitandet av solister om inte Ni själva har eget önskemål.

Klicka här för att lyssna på några utvalda musikstycken >>

Begravning Mariefred: Miljövänlig begravning

Vi på Mariefreds Begravningsbyrå har insett att även vi och vår bransch måste göra vårt för att bidra till att lösa klimatproblemen. Mariefreds Begravningsbyrå satsar därför på att erbjuda ett brett utbud av miljövänliga alternativ vad gäller val av begravning, begravningstjänster & begravningsprodukter. Nedan har vi samlat mer info om detta, samt om vad du som kund kan göra för att bidra till bättre miljö.

Valet av kista och urna

Valet av kista och urna

Vi har ett nytt miljövänligt sortiment av kistor och urnor. Alla våra produkter är tillverkade i Sverige, också det för att minska klimatpåverkan vid transporter. För att fler ska välja våra miljövänliga begravningsprodukter, har vi valt att tillhandahålla dessa till bra priser.

Kistor: Naturkistan

Kistor: Naturkistan

Vår Naturkista är certifierad enligt FSC® för hållbart skogsbruk, en kista i furu, limmad med miljövänligt lim. Certifieringen innebär att kistan följer standarder för skogsbruk och spår¬barhet som garanterar att trävarorna kommer från ett skogsbruk som tar hänsyn till såväl människor som miljö.

Urnor

Urnor

Vi har urnor av bland annat munblåst glas från Småland, urnor av formpressad sand från vår svenska kust, allt för att bidra till ett hållbart klimat.

Utformningen av begravningen

Utformningen av begravningen

Genom val av säsongens blommor och ekologisk eller vegetarisk mat till minnesstunden, kan även små val och förnyelse bidra till mer miljövänliga begravningar.

Gravsättningen

Gravsättningen

Valet av gravsättning kan ha en inverkan på miljön med anledning av tranporter. Vid kremation kan utsläpp vid transport till och från krematoriet ske, liksom vid själva kremationen. Vid jordbegravning sker även där en transport, men kanske i många fall inte lika långt.

Råd från begravningsrådgivaren

Råd från begravningsrådgivaren

Tillsammans med våra kunder kan vi utforma en begravning som medför kortaste transportsträckor och total sett lägst möjliga klimatavtryck.

Det finns alla anledningar till att besöka oss och välja klimatsmart.

”Vi behöver värna vår tid här på jorden, men samtidigt också tänka på vilka avtryck vi lämnar. För det kommer en tid när den jord vi lever av ska lämnas över till våra barn.” Mariefreds Begravningsbyrå – lokalt familjeföretagande i framkant.

Begravning Mariefred: Kapell & kyrkor för begravningar i Mariefred med omnejd

Vi på begravningsbyrån hjälper dig med vilka tider som finns lediga i respektive kapell eller kyrka. Fler alternativ finns. Vi anordnar även begravningar i kapell & kyrkor i hela Stockholm, Strängnäs, Södermanland och hela Stockholms län.

Mariefreds kyrka

Mariefreds kyrka

Mariefreds kyrka ligger mitt i byn på en höjd och uppfördes på 1600-talet. Mariefreds kyrka rymmer 260 personer.

Mariefreds gravkapell

Mariefreds gravkapell

Gravkapellet ligger på Mariefreds kyrkogård i Mariefred. Kapellet rymmer 60-70 personer. För att hitta till kyrkogården och kapellet följer du Ruddamsgatan tills den tar slut, åker uppför en liten backe och du har kyrkogården framför dig.

Församlingshemmet

Församlingshemmet

I Mariefreds församlingshem anordnas minnesstunder.

Åker-Länna församling

Åker-Länna församling

Åker-Länna församling har två kyrkor. Länna kyrka och Åkers kyrka som används vid begravning.

Stallarholmens församling

Stallarholmens församling

Toresunds kyrka, Ytterselö kyrka och Överselö kyrka är alla kyrkor som används vid begravning.

Fler alternativ finns. Vi anordnar även begravningar i kyrkor och kapell i hela Stockholm, Strängnäs, Södermanland och hela Stockholms län.

  Begravning Mariefred - Ordna begravning online - Mariefreds Begravningsbyrå i Mariefred - 2  
 • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
 • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
 • Beställ begravning i Mariefred med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.